0 4 min 3 mths

En have er et værdifuldt aktiv. Hvad kunne være mere behageligt end at slappe af i din egen have på en smuk sommerdag? Nyder vejret udenfor og den ro, som en have altid emmer af. En hollandsk have inkluderer altid en græsplæne. Det kan bruges som en slags grøn terrasse eller som legeområde for børn eller kæledyr. Men en græsplæne kræver meget vedligeholdelse og ser ikke altid godt ud, især om efteråret og vinteren. Så er det ofte en løsning at få installeret kunstgræs. Det moderne kunstgræs har en række fordele som nævnt nedenfor.

1. Svarende til rigtigt græs
Du kan købe moderne kunstgræs i forskellige typer. Du har måske set en græsmark i dit område med en fantasifarve som lilla eller rød. Hvis du er mindre eventyrlysten i den forbindelse, kan du gå efter en græsplæne, der faktisk ikke kan skelnes fra almindeligt græs, undtagen måske om vinteren, hvor dit kunstgræs stadig er i god form.

2. Ikke mere mudder i huset
Hvis du har en familie, ved du, hvordan det er om sommeren. Så snart det er tørt et stykke tid, vil børn og kæledyr gerne ud på græsset igen. Det resulterer i en masse vasketøj og mudderspor i huset. Det problem har en velanlagt kunstgræsplæne ikke. Ved udlægning skal man være opmærksom på dræning og så tørrer en mark med kunstgræs meget hurtigt og der er ikke mudder der kan give pletter.

3. Minimal vedligeholdelse
En kunstgræsplæne er lav vedligeholdelse. Generelt behøver du kun at feje i ny og næ for at fjerne materiale, der er havnet på det. Især om efteråret vil en del blade også ende på din græsplæne under en kraftig storm. Desuden behøver du næsten ikke bekymre dig om dit græs, og det sparer en masse omkostninger og kræfter. Ikke mere gødskning eller oversåning. Og den vigtigste fordel er selvfølgelig, at der ikke er behov for at klippe længere. Plæneklipperen kan sælges.

4. Kunstgræs er en investering
Det moderne kunstgræs holder i mange år og misfarves ikke på grund af ultraviolet lys. Vælger du kunstgræs, ved du, at du vil have glæde af det i lang tid. Græsset forbliver smukt og det betyder en fordel, hvis du vil sælge huset på længere sigt. Men først og fremmest vil du gerne selv nyde det.

5. Betydelig mindre høfeber
Lider nogen i din familie af høfeber? Så vil en kunstgræsbane ofte være en stor lettelse. Græspollen er i mange tilfælde udløseren for høfeberangreb og græs producerer også en stor mængde pollen. En god grund til at vælge kunstgræs.

6. Kunstgræs er stærkt
Sætter du et havesæt eller legeredskaber på græs, er der en chance for, at du skader græsset betragteligt, især hvis det er vådt. En sommerregnbyge er simpelthen ikke ualmindeligt i vores land. Kunstgræs er stærkere og du har ingen problemer med det, så du har flere applikationer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *