0 4 min 2 mths

Vidste du, at hvis du har hunde eller katte, kan du ikke bare sætte en hvilken som helst plante, du kan lide, i haven? Det lyder måske lidt mærkeligt for dig i starten, men der er haveplanter, der er giftige for hunde og katte. Det er selvfølgelig godt at tage højde for. Det vil ikke ske for dig, at din hund eller kat bliver syg (eller værre), fordi din bedste ven har spist en giftig plante. Forebyggelse er bedre end helbredelse ikke?!

En advaret mand tæller for to er ordsproget
Der findes mange smukke blomster og planter, som virker harmløse, men som kan være meget giftige for en hund eller kat. Det er ikke meningen at bekymre dig med denne artikel, men en advaret person tæller for to. I de fleste tilfælde passer naturen sig selv bedst og hunde og katte holder sig naturligt langt væk fra giftige planter. Alligevel er det godt ikke at friste guderne og lade være med at sætte haveplanterne fra listen herunder i haven, hvis man har hund eller kat. Især hvis du har en hvalp eller en ung killing, der godt kan lide at tage på opdagelse i ny og næ. I den alder har disse små klapvogne nogle gange en tendens til at bide i alt, hvad de støder på, og så lægge sig ned og tygge på det. Tænk bare på dine dyre sko, der har været ordentligt opbevaret i et par uger for at forhindre det lille monster i at stikke af med dem……….

Planter, der er giftige for hunde og katte
Blå regn
Syv træ
plettet arum
Mirakel træ
Gyldent regn
Efterårstidløst
gift træ
Hvid julerose
laurbær
fingerbøtte
Oleander
munkestand
Thuja
lærkespore
petunier
buksbom
Hortensia
narcisser
dalens lilje
Ulvekirsebær
Rhododendron
Lily
Du kan se, at der er flere hyppigt brugte blomster og planter i denne række. Disse arter er giftige for hunde, katte eller begge dele. Du vil naturligvis ikke helt kunne forhindre dine kæledyr i at komme i nærheden af ​​disse haveplanter. Man kan jo ikke forbyde naboerne at sætte en bestemt planteart i haven!

Det er også svært at holde dit kæledyr inde, og det behøver du ikke. Det er sjældent, at dit kæledyr vil se disse typer haveplanter som godbidder. Hvis dit kæledyr ved et uheld tager en bid af den “forkerte plante”, vil det hurtigt spytte det ud igen. Problemet kan dog opstå, hvis planten sluges i store mængder. Derudover er det bestemt ikke altid, at hele planten er giftig. Der er arter, hvor kun frøene er giftige.

Sådan genkender du forgiftning af en haveplante hos en hund eller kat
Der er en række måder at genkende forgiftning hos en hund eller kat.

Symptomer på forgiftning omfatter: opkastning, diarré, rastløs adfærd, nogle gange endda epilepsilignende symptomer. Er du i tvivl, så tøv ikke med at ringe til dyrlægen og spørge til råds. Det er bedre ikke at bede om noget end at føle sig skyldig bagefter…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *